Sunday, August 29, 2010

Asadito

Well...Saturday came around finally after a long working week. I went shopping to Casa Iberica to get some Spanish goodies and like every time I go there I end up spending too much and buying things that are not on the list, especially if it is a Saturday "day of indulgence". I bought prosciutto serrano (the best prosciutto in the world), dulce de leche (made in Australia), morcilla (black pudding), quince jam, chorizo and yerba mate. Of all of that I only ate the chorizos and the black pudding on the barbecue. We hadn't had a proper asado in ages. Asado is the name of the Argentinian barbecue. Like Clive James said once jokingly "the asado originated when a cow accidentally caught fire", which made laugh a lot, because it is true. Compared with other barbecues the argentinian one is kind of gross in the sense that we eat everything from the cow, hence the joke. This time though, our barbecue was not a typical argentinian one. We didn't buy asado, we only got some american ribs and the morcilla and chorizos as well as chicken. Ric is making a "parrilla" a special grill where you can actually grill the meat slowly...as the true asado must be cooked. Nonetheless the food was very nice and especially enjoyable since we haven't had a barbie in ages.

El sabado llego finalmente despues de una semana de arduo trabajo. Fui a comprar a Casa Iberica, y como siempre que voy ahi, termino gastando demasiado y comprando cosas que no estaban en la lista, especialmente si es Sabado (dia de indulgencia culinaria). Compre yerba, dulce de leche (hecho en Australia- no el mejor pero pasable), membrillo, oregano, pimenton ahumado, morcilla, chorizo colorado y chorizitos para la parrilla. De todo lo que compre comimos solamente la morcilla y el chorizo a la parrilla. Lamentablemente no consegui asado, el autentico corte estilo argentino para la parrilla. EL asado es tradicionalmente argentino y como una vez dijo Clive James en chiste, se origino cuando accidentalmente se prendio fuego una vaca, refiriendose a que en el asado argentino se comen todas las partes de la vaca. Me causo mucha gracia cuando escuche eso. Ricky esta haciendo una parrilla para poder cocinar el asado despacito como debe hacerce en vez de a fuego fuerte y rapido como se hace la carne asada en Australia. Igualmente a pesar de no tener asado, la comida estuvo riquisima y la disfrute mucho.

This weekend I had an assignment to start writing using Google documents with another student in Tasmania. It is something I don't look forward to. I don't think I like writing with another person. There's always a big part of your thoughts that you must give in order to make room for the other person's writing. I know that collaborating is a skill that is being sought after, but I still can bring myself to enjoy doing it. I am enjoying using the technology though, I think that using Google documents to write collaboratively is the best tool. It has so many uses and could be explored immensely in classrooms around the country and the world to expand students' notions of team work, collaboration and new technologies in authentic forms.

Este fin de semana tuve que empezar otro trabajo para la facultad usando Google docs, con otra estudiante que vive en Tasmania. Es algo que nunca me entusiasma hacer (trabajar en equipo), especialmente escribir con otra persona. Es muy dificil porque uno tiene que ceder gran parte de los pensamientos, las ideas, la estructura para hacer lugar para la escritura de la otra persona. Y que pasa si los estilos conflictuan? Yo se que colaboracion es una abilidad que es muy buscada hoy en dia, pero sinceramente no me gusta compartir escritura con otro. SI estoy disfrutando usar Google docs, me aprece una herramienta technologica fantastica. Tiene tantos usos y podria ser utilizada en aulas alrededor del pais y del mundo para expandir las nociones de los alumnos de trabajo en equipo, colaboracion y tecnologias nuevas en formas autenticas.

2 comments:

Ric said...

Es Martes y estoy muerto de hambre, pienso en la lista de comida de la cual hablas y me hace ruido la panza. Que comemos este Sabado?

Ric said...

arrrrgh!!! Tuesday de maniana me da hambre....tengo suenio. un sanguche de chorizo me despertaria